Coral · Pietre Semiprețioase

Coralul – o comoară din adâncuri

  Legenda acestei pietre provine din mitologia greacă și îl are ca rol principal pe curajosul Perseu. Legenda spune că, în lupta sa cu Kraken (monstrul mărilor controlat de Poseidon), pentru a o salva pe prințesa Andromeda, Perseu s-a folosit de capul Medusei. Sângele Medusei, care cădea în valurile mării se transforma pe loc în Coral Roșu. Tot grecii considerau că această comoară a mării are proprietăți magice chiar și fără adăugarea simbolurilor sau inscripțiilor magice. Era folosit în ritualuri, vrăji împotriva focurilor distrugătoare și naufragiilor.
Mai târziu, egiptenii puneau bucățele de Coral în mormintele celor dragi ca o formă de protecție împotriva spiritelor rele pentru că în credința lor, fiecare bucățică de piatră semiprețioasă cuprindea cu adevărat o picătură de sânge divin.

De-a lungul întregii istorii Coralul a fost folosit în nenumărate ritualuri magice, într-un număr semnificativ de culturi sș temple care erau adesea ridicate folosind printre altele și acest material. Totuși, a existat și o anumită opoziție în a folosi Coralul în ritualuri pentru că acesta nu este nici plantă și nici mineral. Totuși, piatra semiprețioasă a devenit și un fel de amuletă protectoare împotriva demonilor, furiilor și a altor creaturi invizibile. Iar unii cred chiar că poate proteja împotriva accidentelor, actelor de violență, otrăvirii, furturilor sau sterilității.

Astăzi, Coralul, are un puternic rol protector. Acesta protejează în mod special copiii, bătrânii și plantele. În funcție de culoarea sa, acesta are proprietăți mistice distincte, astfel: Coralul Alb protejează marinarii, aduce armonie și echilibru și umple golurile aurei; Coralul Roșu este mai mut un stimulent pentru creativitate, pasiune, entuziasm, iubire, înțelegere; iar, în cele din urmă Regele Coralilor (Coralul Negru) conferă pace prin absorbția energiilor negative.

Dar ce au toate aceste varietăți în comun? Ei bine, Coralul (de orice culore), reduce sentimentul de frustrare și resentimentele, atenuează durerile menstruale și musculare. Acesta mărește capacitatea de comunicare, înțelepciunea și curajul, abilitățile intelectuale și creative, câmpul energetic personal, stimulând respectul de sine, diplomația și concentrarea.
Este recomandat persoanelor ce suferă de leucemie, astm, insomnie, hemoragie, artrită, anemie, dar și persoanelor ce au coșmaruri. Benefic pentru sistemul muscular și osos, reproducător, tiroidă, măduvă, splină și bilă.

 Asemănat cu planeta Venus, încă din antichitate, Coralul, este o piatră reomandată în special zodiei Pești. Ea are un efect puternic și asupra nativilor din Scorpion și Capricorn, dar poate fi folosit cu ușurință și de celelalte zodii.
 Pentru cei născuți sub influența numărului 22, acest mineral are un puternic rol protector. 
 De obicei se oferă la aniversarea de 35 de ani de la naștere sau căsătorie. 

 În raport cu Chakrele, Coralul Roșu trebuie folosit pentru prima Chakră (Chakra Bazei), în timp ce cel negru este folosit pentu Chakra Plexului Solar, iar cel roz pentru Chakra Inimii.

Îngrijirea Coralului este una puțin mai specială, față de restul pietrelor semiprețioase. Acesta se descarcă o dată pe lună într-un castron cu sare de mare (pe pat de sare). Este preferată încărcarea pe timpul nopții, la lumina Lunii, într-un castron cu apă și sare de mare. Expunerea acestuia la lumina solară pe o perioadă îndelungată, duce la casare.

Spre final vă las o întrebarea: Ghiciți oare care este piatra națională a Marocului?

Sperăm că am oferit detalii importante despre acestă piatră semiprețioasă. De asemenea pe pagina noastră de facebook The Philosopher’s Stone puteți achiziționa bijuterii confecționate din acest cristal și nu numai.

 Echipa The Philosopher’s Stone.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s