Ametist · Pietre Semiprețioase

Cuarțul Violet sau Piatra Vinului

 Cui nu-i atrage atenția mitologia romană? Legendele zeilor ce se aud din moși – strămoși ne fascinează încă de mici. Bacchus, zeul viței-de-vie și a bunei dispoziții, este pomenit în sute e legende, însă una dintre ele este cea mai frumoasă.
Legenda spune că Bacchus le-a oferit oamenilor secretul fabricării vinului, iar oamenii îl cinsteau cum se cuvine, în petreceri fastuoase, mai ales la început de toamnă, când zeul se întorcea pe pământ, pentru degustarea primului vin al anului. Se spune că, întotdeauna, zeul venea să petreacă alături de oameni, dar, pentru asta, oamenii trebuiau să respecte o dorință anume a zeului – să bea doar din cupe de Ametist, deoarece Ametistul amintea zeului de o poveste de dragoste, sfârșită tragic din vina lui și a excesului de vin. Bacchus fusese îndrăgostit de o frumoasă nimfă, pe nume Amethyste. Nimfele, în mitologie, etau tinere fecioare, fermecătoare și seducătoare, care aveau numeroși iubiți, majoritatea zei. Dar pentru că nimfa nu-l iubea și l-a respins, zeul – amețit de vin și dornic de răzbunare – a prefăcut-o în stâncă. Nemaiputând apoi să schimbe prcesul, cu toată puterea lui zeiască, Bacchus, cuprins de regrete, și-a spart cupa de vin de stâncă și și-a promis să nu mai bea niciodată până la uitarea de sine. Stânca a căpătat atunci culoarea violet-rubinie a vinului. Atinse de ea, alte pietre se transformau și ele, pe loc, în Ametiste

Povestea în sine duce cu gândul la cumpătare, cu refuzul excesului. Astăzi, Ametistul este folosit împotriva gândurilor negative, alungă magia neagă, gândurile malefice, blestemele și spiritele rele. Este un cristal foarte puternic, cu un rol protector pentru cei care nu se simt în siguranță sau pentru cei care se tem de accidente sau pericole. Se zvonește că dacă un rău voitor face ceva împotriva purtătorului acestei pietre, Ametistul își schimbă culoarea și avertizează asupra pericolului.
Stimuleză și amplifică capacitățile intelectuale și spirituale ale omului, calitățile psihice, curajul, deschiderea spirituală și sentimentul de mulțumire.
Ajută la canalizarea energilor și la renunțarea viciilor și la temperarea obsesiilor și dependențelor. Este perfect pentu persoanele ce vor să renunțe la tutun, alcool sau alte vicii. Un cristal ce purifică și liniștește purtătorul, transformă energiile inferioare în energii superioare, transformă energia negativă în energie pozitivă, are efect de calmare sau detensionare în perioade de durere, echilibrează karma. Este o piatră ce pune în legătură cu divinitatea și latura spirituală a fiecăruia, trebuie purtat mai ales de credincioși sau cei care doresc să-și amplifice credința religioasă și divină. Este piatra ce reduce stresul, coșmarurile, agitația, furia și depresia.

 Este talismanul norocos al zodei Pești, însă este recomandat tuturor zodiilor. Ametistul este piatră asociată cu planetele Jupiter și Neptun și este recomandată chakrelor 4 (Chakra Inimii), 5 (Chakra Gâtului), 6 (Chakra celui de-al Treilea Ochi) și 7 (Chakra Coroanei). Ametistul este piatra Arhanghelului Jeremiel, cel care răspunde rugăciunilor, care te ajută să schimbi ceea ce nu merge în viața ta și să faci schimbările potrivite și necesare. De asemenea, Ametistul rezonează bine cu cei născuți sub influența numerelor 3, 4 și 8 și cu cei care s-au născut într-o zi de miercuri.

Cea mai cunoscută variantă de purificare este cea în apă călduță, sub jet continuu; în cazul în care Ametistul este asamblat în diferite bijuterii, poți folosi o periuță pentru a curăța spațiile în care se adună mizeria; este recomandată purificarea cel puțin o dată pe lună. Încărcarea acestuia se face la lumina Lunii. În lumina intensă a Soarelui, culoarea Ametistului devine mai fadă.

 Ajută la vindecare, absoarbe durerea în piatră, protejează sănătatea. Este benefic în caz de insomnie, dureri de cap, benefic pentru ochi, păr, stomac, sistemul nervos central, sistemul digestiv, sistemul endocrin. Echilibrează glicemia, comportamentele deplasate: cleptomanie, alcoolism, dependențe periculoase, vicii. Are efect sedativ, conferă un somn liniștit (se spune că are calitatea de a reduce sforăitul). Bun în caz de diabet, convulsii, nevralgii, dureri de cap, alergii, acnee, migrene, dureri de spate, mahmureală, probleme ginecologice, acest cristal ajuta la regenerarea țesuturilor.

Sperăm că am oferit detalii importante despre acestă piatră semiprețioasă. De asemenea pe pagina noastră de facebook The Philosopher’s Stone puteți achiziționa bijuterii confecționate din acest cristal și nu numai.

 Echipa The Philosopher’s Stone.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s