Labradorit · Pietre Semiprețioase

Flăcările Nordului

 Așa cum v-am obișnuit deja vom începe cu o mică povestioară, și anume legenda Labradoritului. Acesta mai este recunoscut și dub numele de Spectrolit sau Piatra Neagră a Lunii.

Dacă Cuarțul Roz ne-a plimbat de-a lungul Greciei Antice, Imeperiului Roman și a Egiptului Antic, Labradoritul, ne trimite într-o regiune rece, într-un imperiu al iernii permanente, dar care are un farmec aparte.
Legenda eschimoșilor ne spune că, în timpul unei lungi călătorii, un războinic eschimos a descoperit niște pietre misterioase de-a lungul Peninsulei Labrador. Flăcările Nordului (sau cum sunt cunoscute de majoritatea dinte noi drept Aurora Boreală) au fost captive în roca ce sprijinea coastra Labradorului. Războinicul, vrând să le elibereze, a lovit cu sulița sa roca, eliberând astfel o mare parte din ele. Cele care însă au rămas prinse în rocă s-au transformat de-a lungul timpului în Labradoritul din zilele noastre.

Acesta a fost descoperit pentru prima dată pe Insula St. Paul din Labrador (Canada), undeva prin anum 1770. Spectrolitul a fost decoperit și pe coastele Finlandei în timpul celui de-al Doilea Război Monidal.

Despre această piatră se spune că ajută la eliberarea rapidă de anxietate și depresie, înlocuindu-le cu entuziasm. Stimulează intuiția, activitatea cerebrală și originalitatea. Este o piatră recomandată pentru cei care prin puternice tensiunui și frustrări, dar și pentu cei ce nu au relații armonioase cu cei din jur.

Labradoritul are un efect deosebit asupra celei de-a doua chakre (chakra sacră). Se mai spune că această piatră are un efect foarte puternic asupra celei de-a cincea chakre (chakra gâtului), asupra celei de-a treia (chackra  celui de-al treilea ochi), dar și asupra chakrei șapte (chakra coroanei).
În legătură cu zoiile, Labradoritul este zodiei Vărsătorului, dar și Scorpionului, Săgetătorului și Leului scoțând în evidență fantezia și creativitatea acestor zodii.

Spectrolitul oferă purtătorul perseverență, creativitate, intuiție în vremuri dificile sau în momentele de tranziție, de dezechilibru, al propriei persoane. Depre această piatră se mai spune că dezvălui misterele propriei persoane prin accentuarea laturii de auto-percepție, scoțând la lumină și cele mai întunecate locuri ale conștiinței.
Este considerat o piatră a viselor, deoarece ajută purtătorul să-și amintească cu ușuriță visele și să le interpreteze. De asemeneaeste considerat a fi un bun lian relațional, ajutând la formarea de legături puternice și durabile. Labradoritul poate oferi capacitatea de a simți emoții puternice, are un puternic efect calmant și echilibrează funcțiile cerebrale.

 Despre acest cristal se mai spune că are și proprietăți terapeutice, nu doar mistice. Acesta previne scolioza și durerile osoase, stimulează vindecarea rapidă în cazul fractrilor și ajută în afecțiuni ale oaselor sau la uzura articulațiilor. De asemenea și persoane ce au proble cu reumatismul sau artrita pot beneficia de efectele acestui nestemat.
Pentru cei ce doresc să beneficieze de efectele benefice ale acestui cristal, recomandarea noastră este să fie purtat direct pe piele, atașat pe o bijuterie.

Atunci când se dorește maximizarea efectelor sale vindecătoare, Spectrolitul trebuie purificat și încărcat. Cum se realizeză acest lucru? Cu siguranță ați observat că fiecare piatră are propriul ritual de purificare și încărcare energetică. Labradoritul este o piatră ce trebuie curățată sub jet de apă, la intervale de timp regulate. Dacă nunța pietrei devine însă mată, aceasta trebuie scufundată în apă minerală și lăsată în lumina soarelui câteva zile. Încărcarea acesteia se face sub lumina razelor soarelui.

Sperăm că am oferit detalii importante despre acestă piatră semiprețioasă. De asemenea pe pagina noastră de facebook The Philosopher’s Stone puteți achiziționa bijuterii confecționate din acest cristal și nu numai.

Echipa The Philosopher’s Stone.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s